Το Ακρωτήρι βρίσκεται στο καλύτερο σημείο προσβάσης για όλες τις παράλιες. Η παραλία Πουριά, στα ερείπια του οποίου το αρχαίου λατομείου καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ακτής, δημιουργώντας μία εικόνα που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή. Δίπλα στο λατομείο βρίσκεται το εντυπωσιακό μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που είναι λαξευμένο στο βράχο και αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της Σκύρου. Την περιοχή πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του απογεύματος και να απολαύσετε τα εκπληκτικά χρώματα του ουρανού με θέα το ηλιοβασίλεμα και χιλιάδες αποχρώσεις.

Σχεδόν πέντε λεπτά με τα πόδια βρίσκονται όλες οργανωμένες παράλιες Μαγαζιά, Μώλος και Γυρίσματα με καφετέριες και ταβέρνες. Στο βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα του νησιού βρίσκονται οι ήσυχες παραλίες του Πεύκου, του Αγίου Φωκά, της Ατσίτσας και της Καρεφλού.

Η Καλαμίτσα, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Σκύρου, είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, Το νότιο τμήμα είναι άγονο και βραχώδες με πρόσβαση μόνο από θαλάσσης. Μπορείτε να επισκέπτεται το νησάκι Σαρακήνικο, με μια από τις καλύτερες παραλίες με μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και την η Πεντεκάλη και η Διατρυπτή τις νοτιοανατολικότερες θαλάσσιες σπηλιές και να αγναντεύεται το ακρωτήριο Λιθάρι, το οποίο βρίσκεται ο μοναδικός πέτρινος φάρος στην Ελλάδα με διώροφο κτίσμα από κατασκευής του στη βάση του πύργου. Πρόκειται για ένα τετράγωνο διώροφο κτίριο, με κυκλικό πύργο ύψους 12,5 μέτρων, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1894 και το εστιακό του ύψος είναι 96 μέτρα. Τα οποία μπορείτε να τα ανακαλύπτεται με το καΐκι, που αναχωρεί καθημερινά από τη Λιναριά για τον γύρο του νησιού. .

Akrotiri Villas Skyros Greece

NEED AVAILIABILITY AND MORE INFO? CONTACT US +   OR BOOK NOW 

WCAG 2.0 (Level AA)