Το επιβλητικό Κάστρο και Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από τον Νικηφόρο Φωκά και αποτελεί πλέον μετόχι της Μονής της Αγίας Λαύρας του Αγίου Όρους.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Μάνος Φαλτάιτς του νησιού βρίσκεται στη Χώρα της Σκύρου, καθώς και ο Αρχαιολογικός Χώρος στο Παλαμάρι το οποία βρίσκεται στα βόρεια παράλια της Σκύρου, οπού ανακαλύφθηκε ένας παραθαλάσσιος οχυρωματικός οικισμός που χρονολογείται από την Πρώιμη και Μέση περίοδο του χαλκού (2,500 -1,800 π.Χ.). Ο οικισμός είχε σημαντικό και λειτουργικό λιμάνι το οποίο επικοινωνούσε με νησιά των Κυκλάδων, την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ο Βρετανός ποιητής Rupert Brooke, που το κύριο άγαλμα του συμβολίζει την αιώνια ποίηση και σε δυο πλευρές της βάσης του, ανατολική και δυτική, υπάρχουν οι εξής επιγραφές: "Το μνημείο τούτο ανεγέρθη τω 1930 δια διεθνών εράνων - " και τώρα που της Αττικής είδα το άγιο χώμα ας πεθάνω " - Ρούπερτ Μπρούκ"
Στη δυτική πλευρά της βάσης του είναι ανάγλυφη η προτομή του ποιητή και από κάτω η αφιέρωση:
" στον Ρούπερτ Μπρούκ 1887 - 1915 στην αθάνατη ποίηση".

Γλυπτής - Γεώργιος Λαμπρού, Στο σπίτι του στα Μαγαζιά Σκύρου λειτουργεί χώρος τέχνης, με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής. Διατίθενται αφίσες ζωγραφικών έργων, σχεδίων και καρτών με θέμα τη Σκύρο. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν επίσης τα βιβλία της αδελφής του Αλίκη Λάμπρου, Σκυριανές φορεσιές, κατάλογος γλυπτικής – ζωγραφικής, τραγούδια και έθιμα της Σκύρου με νότες στο πεντάγραμμο και στη βυζαντινή παρασημαντική.

Και το μικρόσωμο Σκυριανό αλογάκι από τις παλαιότερες και σπανιότερες ράτσες στον κόσμο, μία αρχαία φυλή αλόγων που στην αρχαιότητα ήταν διαδεδομένη σε όλο τον ελληνικό χώρο. Είναι προστατευόμενο είδος και ζει ελεύθερα στη φύση στο νοτιότερο τμήμα του νησιού .

Akrotiri Villas Skyros Greece

NEED AVAILIABILITY AND MORE INFO? CONTACT US +   OR BOOK NOW 

WCAG 2.0 (Level AA)